Navaja suiza

jueves, 29 de agosto de 2013

Bròquil contra artrosi

El bròquil té moltes propietats
El bròquil té moltes propietats
EFE | LONDRES Un grup de científics britànics assegura que menjar bròquil en abundància ajuda a frenar el desenvolupament i fins i tot podria prevenir l'artrosi, informa avui la cadena britànica BBC.
L'equip d'investigadors, de la Universitat d'East Anglia (a Norfolk, a l'est d'Anglaterra), ha començat a executar assajos amb éssers humans després de l'èxit de les proves dutes a terme al laboratori sobre cèl·lules i rates.
Aquestes proves realitzades sobre cèl·lules i rates van demostrar que un dels compostos del bròquil -que també es troba en les cols de Brussel·les- bloquejava un enzim destructiu considerat clau en els danys que es produeixen en el cartílag.
Els experts sostenen que aquest vegetal resulta ser molt ric en nutrients i substàncies com la glucorafanina, que es transforma eventualment en una altra substància, anomenada sulforafà, que al seu torn repercuteix en la protecció de les articulacions afectades per la malaltia.
Segons el citat canal britànic, els voluntaris que participen en la investigació passaran dues setmanes sotmesos a una dieta rica en una variant del bròquil anomenada Beneforte i que resulta d'un encreuament entre el bròquil comú i una varietat salvatge de Sicília (Itàlia).
Un total de vint pacients s'alimentaran amb Beneforte, molt més ric en nutrients que el bròquil comú, i posteriorment passaran pel quiròfan per operar-se dels genolls.
Serà llavors quan els científics observaran i analitzaran el teixit cartilaginós de l'articulació per comprovar l'impacte, si és que n'hi ha hagut, de la ingestió continuada i abundant del vegetal.
"Demanem als pacients que es mengin cent grams de bròquil cada dia durant dues setmanes", va explicar la responsable de la investigació, Rose Davidson.
"Crec que encara que no posi remei del tot a l'artrosi, pot ser una forma de prevenir-la", va subratllar la investigadora.